Vend model në sistemin shëndetësor të Turqisë

Se si edhe shtetet e zhvilluara ekonomikisht të botës parashtrojnë një provë të pasuksesshme dhe se si janë të prekshme ndaj goditjeve të papritura siç është një epidemi, ndiqet nga e gjithë bota. Sidomos në SHBA, që prej vitesh nuk mund të kryejë një reformë gjithëpërfshirëse shëndetësore dhe në disa vende evropiane, të cilat paraqiten…

Lexo më shumë

Shërbimet shëndetësore në Turqi

Shërbimet shëndetësore në Turqi përbëhen nga një përzierje e shërbimeve shëndetësore publike dhe private. Turqia ka shërbime shëndetësore universale në kuadër të sistemit të sigurimit të përgjithshëm shëndetësor. Sipas këtij sistemi, të gjithë banorët e regjistruar në Institucionin e Sigurimeve Shoqërore (SGK) mund të marrin trajtim mjekësor falas në spitalet e kontraktuara me SGK. Për…

Lexo më shumë