“Vështirësia në frymëmarrje mund të jetë një pararojë e çfarë sëmundjesh?”

Frymëmarrja, e cila është ankesa më e dukshme e koronavirusit, me të cilin po luftojmë së fundmi, mund të jetë edhe pararojë e shumë sëmundjeve të rënda. Spitali Universitar Biruni Specialisti i sëmundjeve të gjoksit Assoc. Dr. Hande İkitimur dha informacione të rëndësishme për gulçimin dhe shkaqet e saj. gulçim; Nuk është vetëm një ankesë…

Lexo më shumë

Universiteti Medipol i Stambollit arriti të rritet me 20 vende…

Universiteti Medipol i Stambollit arriti të rritet me 20 vende në ‘Rankëzimin e Turqisë’ URAP 2022-2023 krahasuar me një vit më parë. Laboratori Kërkimor i Renditjes së Universitetit sipas Performancës Akademike (URAP) në kuadër të Institutit të Informatikës së Universitetit Teknik të Lindjes së Mesme (METU) ka shpallur ‘Rankëzimin e Turqisë’ 2022-2023. Në listën që…

Lexo më shumë

Başakşehir Çam dhe spitali i qytetit Sakura sjellin “më të mirët” në vendin tonë

Duke ofruar shërbime shëndetësore superiore, Spitali i Qytetit Başakşehir Çam dhe Sakura, me karakteristikat e tij urbane, funksionale dhe të qëndrueshme, tejkaloi të gjithë konkurrentët e tij në mbarë botën dhe hapi terren të ri për Turqinë. Projektet më të spikatura të sektorit të pasurive të paluajtshme në botë u vlerësuan në Panairin Ndërkombëtar të…

Lexo më shumë

Vend model në sistemin shëndetësor të Turqisë

Se si edhe shtetet e zhvilluara ekonomikisht të botës parashtrojnë një provë të pasuksesshme dhe se si janë të prekshme ndaj goditjeve të papritura siç është një epidemi, ndiqet nga e gjithë bota. Sidomos në SHBA, që prej vitesh nuk mund të kryejë një reformë gjithëpërfshirëse shëndetësore dhe në disa vende evropiane, të cilat paraqiten…

Lexo më shumë

Shërbimet shëndetësore në Turqi

Shërbimet shëndetësore në Turqi përbëhen nga një përzierje e shërbimeve shëndetësore publike dhe private. Turqia ka shërbime shëndetësore universale në kuadër të sistemit të sigurimit të përgjithshëm shëndetësor. Sipas këtij sistemi, të gjithë banorët e regjistruar në Institucionin e Sigurimeve Shoqërore (SGK) mund të marrin trajtim mjekësor falas në spitalet e kontraktuara me SGK. Për…

Lexo më shumë