Departamenti i Kujdesit për Fëmijët

Në Klinikat e Shëndetit dhe Sëmundjeve të Fëmijëve, ofron shërbime shëndetësore parandaluese për fëmijët e shëndetshëm me një grup të madh mjekësh të përbërë nga pedagogë, specialistë dhe asistentë hulumtues dhe pajisje dhe pajisje mjekësore moderne, ndërsa ofron shërbime trajtimi ambulator dhe spitalor. tek fëmijët e sëmurë.

Shërbimet e poliklinikës dhe emergjencave ofrohen nga shumë anëtarë të fakultetit dhe ekspertë.

Njësia e Kujdesit Neonatal

Njësia e kujdesit intensiv neonatal ofron shërbim 24-orësh të pandërprerë me personelin e saj mjek dhe pajisjet mjekësore të përbërë nga 1 profesor, 2 pediatër dhe 3 asistentë hulumtues.

Në njësi, 1 HFOV (ventilator oscilator me frekuencë të lartë), 10 prej tyre konvencionale, gjithsej 11 ventilatorë mekanikë (frymëmarrje artificiale), 30 monitorë me shumë kanale, aparat celular me rreze X, ultrasonografi mobile, ekokardiografi dhe pajisje Doppler, Fototerapia intensive që përdoret në trajtimin e verdhëzës Ka aparatura, dhe me aparatin e gazit të gjakut kapilar mund të monitorohen vazhdimisht gazrat e gjakut, elektrolitet, bilirubina (verdhëza) tek foshnjat për 24 orë.

Vëzhgimet e mëvonshme të foshnjave që dalin nga njësia kryhen në klinikën ambulatore të foshnjave me rrezik.

Sëmundjet e gjoksit pediatrik

Në departamentin tonë të sëmundjeve pediatrike të kraharorit, me një staf mjekësh të përbërë nga 1 profesor i asociuar dhe 1 asistent hulumtues, të gjithë fëmijët nga periudha neonatale deri në adoleshencë kanë probleme të tilla si kolla dhe fishkëllima e zgjatur ose e përsëritur, si dhe sëmundje të tilla si astma, fibroza cistike. , bronkioliti, çrregullimet e gjumit, gërhitja, sindroma obstruktive e gjumit-apnea kryhet diagnostikimi dhe trajtimi i gjendjeve si rrjedhja e trupit të huaj në traktin respirator, bërthama etj. Testet diagnostike të kryera në departament janë testet e funksionit pulmonar, testet e alergjisë dhe testet e djersës.

Bronkoskopia fleksibël për diagnostikim dhe trajtim, ndjekje të fëmijëve me trakeostomi, ventilim joinvaziv (BIPAP, CPAP, duke dhënë mbështetje respiratore pa intubuar pacientin) dhe aplikime të ventilimit në shtëpi (aplikim mbështetës respirator dhe ndjekje në shtëpi), të cilat kryhen në shumë pak qendra, kryhen nga departamenti ynë.

Kardiologji Pediatrike

Në departamentin e kardiologjisë pediatrike, duke filluar nga njohja e sëmundjes së zemrës së foshnjës në bark me ekokardiografinë e fetusit, diagnostikimi dhe trajtimi i sëmundjeve të lindura të zemrës që nga lindja, sëmundjet e mëvonshme të zemrës si reumatizma e zemrës tek fëmijët dhe çrregullimet e ritmit të zemrës. janë një problem serioz në fëmijëri, 1 profesor, 3 profesorë të asociuar dhe 1 Realizohet nga një staf i pasur dhe me përvojë i përbërë nga asistentë kërkimorë të vegjël.

Reparti ynë mund të kryejë me sukses të gjitha llojet e procedurave intervenuese si mbyllja e vrimës së zemrës dhe procedurat me balon që mund të kryhen përmes angiografisë tek fëmijët pa pasur nevojë për kirurgji të hapur. Për sa i përket rasteve që kërkojnë kardiokirurgji, spitali ynë është një nga qendrat e pakta në vendin tonë. Qendra jonë e Aritmisë së Fëmijëve, e cila është pjesë e departamentit, është një nga qendrat e pakta në botë ku aplikohen të gjitha llojet e metodave të diagnostikimit dhe trajtimit që lidhen me çrregullimet e ritmit tek fëmijët.

EKG Holter, Test ushtrimesh, Regjistrues i ngjarjeve, EKG Mesatarja e Sinjalit, Tabela e animit, Ekzaminimi ekokardiografik transtorakal dhe transezofageal, testet gjenetike në aritmitë gjenetike, procedurat intervenuese, ablacioni pa fluoroskopi me ndihmën e një sistemi tredimensional (për herë të parë shefi i departamentit Prof. Dr. Volkan Është zhvilluar nga Tuzcu në SHBA në vitin 2004), kryohet krioablacioni (metoda e ngrirjes), implantimi dhe monitorimi i stimuluesit kardiak të përhershëm dhe defibrilatorit (ICD).

Endokrinologjia Pediatrike

Me stafin e saj mjekësor të përbërë nga 1 profesor i asociuar dhe 1 asistent hulumtues në departamentin e endokrinologjisë pediatrike, problemet e rritjes dhe pubertetit në grupmoshën e fëmijëve dhe adoleshentëve, sëmundjet e tiroides, diabeti mellitus (diabeti), paqartësitë gjinore, sëmundjet metabolike të kockave, obeziteti, veshkave. sëmundjet e gjëndrave, rritja e tepërt e qimeve dhe menstruacionet.Bëhet diagnoza, trajtimi dhe ndjekja e sëmundjeve që lidhen me çrregullimin.