Departamenti i Kirurgjisë Kardiovaskulare; Ofron shërbim me 3 salla operacioni, 26 shtretër të terapisë intensive (dhoma izolimi, inkubatorë dhe shtretër të porsalindur), 32 shtretër shërbimi dhe poliklinika.

Synimi ynë është të zhvillojmë mundësi të reja teknologjike çdo ditë, me 7 kirurgë kardiovaskulare, 4 specialistë të departamentit të anestezisë dhe reanimacionit, 3 teknikë të perfuzionit me përvojë në fushën e kirurgjisë kardiovaskulare, 3 infermierë operativë, infermierë dhe staf ndihmës që punojnë në kujdesin intensiv dhe shërbimet në ekipi ynë dhe për të arritur një masë të gjerë pacientësh në fushën e kirurgjisë vaskulare.

Departamenti ynë i shërben një gamë të gjerë pacientësh nga të porsalindurit para kohe deri tek të rriturit mbi moshën 90 vjeç. Pacientët e lindur në spitalin tonë, të shtruar nga jashtë qytetit/vendit, të marrë nga urgjenca ose të vlerësuar në poliklinikat tona trajtohen me sukses. Në dhomat e operacionit me fluks ajri laminar, ka 3 makineri zemër-mushkëri, pajisje mbrojtëse të qelizave dhe pompë me balonë intra-aortike dhe pajisje teknike për të ndërhyrë në të gjitha grupmoshat dhe pacientët.

Në njësinë e kujdesit intensiv ka pajisje mbështetëse të frymëmarrjes me karakteristika të avancuara teknologjike, monitorë që monitorojnë parametrat hemodinamikë dhe pajisje NIRS (afër spektroskopisë infra të kuqe) që monitorojnë funksionet e trurit gjatë dhe pas operacionit. Departamenti i Anesteziologjisë dhe Reanimacionit vazhdon ndjekjen intensive të pacientëve para dhe pas operacionit në bashkëpunim me Departamentin e Kirurgjisë Kardiovaskulare.

Diagnoza dhe Metodat e Trajtimit

Në departamentin tonë, të gjitha llojet e sëmundjeve të lindura kardiovaskulare trajtohen me sukses te të porsalindurit para kohe dhe foshnjat dhe fëmijët e moshës së avancuar. Foshnjat e diagnostikuara në mitër mund të ndërhyhen menjëherë pas lindjes në sallën tonë të operacionit, e cila mbahet gati në të njëjtën kohë me lindjen. Në disa foshnja bëhet një ndërhyrje e përbashkët (hibride) me Departamentin e Kardiologjisë Pediatrike dhe pacientët trajtohen. Bashkëpunimi me Repartin e Kujdesit Intensiv Neonatal dhe Repartin e Kardiologjisë Pediatrike kryhet në ndjekjen para dhe postoperative të pacientëve. Krahas pacientëve të lindur në spitalin tonë, në spitalin tonë transportohen me rrugë ajrore/tokësore edhe pacientët e shtruar nga jashtë qytetit/vendit, në repartin e neonateve përfundojnë përgatitjet dhe dërgohen në kirurgji. Prerje të kufizuara dhe, në rastet e përshtatshme, procedura minimale invazive preferohen për rezultate më të mira kozmetike te pacientët.

Sëmundjet e enëve koronare në pacientët e rritur trajtohen me operacion bypass (CABG). Operacionet e riparimit ose të zëvendësimit të valvulave kryhen në sëmundjet reumatike ose të fituara të valvulave. Në departamentin tonë kryhen me sukses operacionet e aneurizmës-diseksionit të aortës, riparimet endovaskulare të aortës (EVAR), ndërhyrjet e përbashkëta (hibride) me departamentin e kardiologjisë dhe operacionet e aritmisë.

Sëmundjet arteriale periferike (okluzionet, shtrëngimet) dhe operacionet e venave me variçe duke përdorur radiofrekuencën lazer gjithashtu aplikohen me sukses në departamentin tonë. Gjithashtu, ndërhyhet me shpejtësi në dëmtimet kardiake dhe vaskulare që vijnë nga të gjitha llojet e traumave dhe kur është e nevojshme, punohen në bashkëpunim edhe degët e tjera (ortopedi, kirurgji plastike etj.).

Repartet e Spitalit të Kirurgjisë Kardiovaskulare Universitare Medipol

 • Kirurgjia kardiovaskulare e të rriturve
 • Kirurgjia Kardiovaskulare Pediatrike
 • Kardiologjia e të rriturve
 • Kardiologji Pediatrike
 • Aplikimi i bypass-it koronar
 • Angio koronare dhe aplikim stenti
 • Kirurgjia e sëmundjeve të lindura të zemrës
 • Iniciativa për sëmundjet arteriale
 • Aplikimi Angio
 • Aplikim Hibrid
 • Aplikimi për riparimin dhe zëvendësimin e valvulave të zemrës
 • Iniciativa për sëmundjet venoze; Kirurgjia e variçeve
 • TAVI (implantimi i valvulës së aortës transapike dhe/ose transkateter)
 • Ndërhyrja e Çrregullimeve të Ritmit të Zemrës: Elektrofiziologji (Aplikim jo-rrezatues në Kardiologjinë Pediatrike)