Departamenti i Kirurgjisë Pediatrike që punon në një zonë shumë të gjerë; Kirurgjia torakale jokardiake, kirurgjia onkologjike, kirurgjia e sistemit tretës, kirurgjia endokrine pediatrike, gjinekologjia pediatrike, aplikimet endoskopike diagnostike dhe intervenuese, procedurat kirurgjikale laparoskopike dhe torakoskopike, anomalitë e rënda kongjenitale, kirurgjia e traumës, hernie, apendiksiti në fushë, unazore. të procedurave të thjeshta kirurgjikale.

Në departamentin tonë të kirurgjisë pediatrike; Ne synojmë t’u ofrojmë pacientëve një periudhë të qetë operacioni kirurgjik duke përfituar nga përfitimet e zhvillimit të teknologjive mjekësore. Përveç kësaj, psikologjia e pacientëve pediatrikë është gjithashtu e rëndësishme për këtë degë të shkencës. Gjatë aplikimeve synohet të mbrojë shëndetin mendor të fëmijëve dhe të ketë një periudhë operacioni komode dhe pa dhimbje. Falë disponueshmërisë së barnave më të besueshme të anestezisë dhe lehtësive që ofron teknologjia, anestezi e përgjithshme mund t’u jepet fëmijëve dhe foshnjave në çdo situatë (gjatë të gjitha operacioneve të vogla dhe të mëdha, rrethprerjes, tomografisë së kompjuterizuar dhe testeve të rezonancës magnetike). Përgatitja para operacionit (testet dhe ekzaminimet e nevojshme para operacionit) dhe qetësimi (aplikimet e barnave që reduktojnë ankthin dhe eksitim) aplikohen për secilin prej pacientëve tanë.

Metodat e diagnozës dhe trajtimit në kirurgjinë pediatrike dhe urologjinë pediatrike, disa nga sëmundjet dhe trajtimet e zakonshme të kirurgjisë pediatrike në spitalin tonë

 • Ndërhyrjet laparoskopike-torakoskopike-endoskopike-cistoskopike
 • Apendiciti dhe trajtimi laparoskopik tek fëmijët
 • Hernia inguinale, hidrocela, kist i kordonit
 • Testis i pazbritur
 • Rastet urgjente të testikujve dhe qeseve (përdredhje akute e skrotumit dhe testikujve)
 • –   Rrotullimi i testikujve (Përdredhje testikulare)
 • –   Emergjenca të tjera që lidhen me testikujt dhe qeset
 • Hernia e kërthizës
 • Granuloma e kërthizës
 • Sëmundja e qafës së lakuar (Tortikoliza)
 • Ngjitja labiale
 • Rastet e gjakderdhjes nga anusi
 •  –  Nyja e zorrëve (invaginimi):
 •  –  Polipi rektal (polipi i të miturve)
 •  –  Çarje anusi (Fisure anale)
 • Kapsllëku dhe Encopresis (Sëmundja e Inkontinencës Fekale) tek Fëmijët
 • Obstruksioni i daljes së stomakut tek foshnjat (stenoza e Plor infantile)
 • Rrethprerja (në të porsalindurit dhe fëmijërinë)
 • Kirurgjia e tumorit (e vendosur në zgavrën e barkut dhe kraharorit)
 • Largimi i trupave të huaj nga ajri dhe trakti tretës
 • Sëmundjet që lidhen me urologjinë pediatrike (hipospadia, refluksi vezikoureteral)
 • Trajtimi me një fazë të sëmundjes së Hirschsprung
 • Sëmundjet kongjenitale të të porsalindurit (hernia diafragmatike, atrezia e ezofagut, atrezia anale dhe intestinale)