Klinika jonë operon në shumë nënspecialitete të Ortopedisë dhe Traumatologjisë nga mjekë specialistë.

Nënspecialitetet e Ortopedisë dhe Traumatologjisë

  • Kirurgjia artroskopike, artroplastika (proteza) dhe sëmundjet e kyçeve të të rriturve
  • Kirurgjia e Dorës dhe Mikrokirurgjia
  • Kirurgjia e këmbës dhe kyçit të këmbës
  • Fiziologji Sportive dhe Kirurgji Sportive
  • Ortopedi Pediatrike (Ortopedi Pediatrike)
  • Kirurgjia e shtyllës kurrizore (Kirurgjia e shtyllës kurrizore)
  • Kirurgjia Tumore dhe Onkologjia
  • Sëmundjet e Traumës dhe Kirurgjia e Traumës
  • Kirurgjia korrigjuese e deformimit

Në klinikën tonë kryhen me sukses operacionet e artroskopisë së gjurit, shpatullës, bërrylit, ijeve, kyçit të këmbës, kyçit të dorës. Artroza, ose më shumë e njohur si ‘kalcifikimi i kyçeve’, shfaqet si një problem madhor në vendin tonë me rritjen e moshës së pritshme dhe rritjen e ndërgjegjësimit të pacientëve dhe shfaqjen e një jetëgjatësie më komode dhe aktive.

Në trajtimin e kësaj sëmundjeje në klinikën tonë aplikohen trajtime të ndryshme, duke marrë parasysh moshën e pacientit, pritjet, gjendjen shëndetësore dhe sëmundje të tjera, disa prej tyre – Proteza totale e kyçeve (Gjuri, kofsh, shpatull, bërryl) – Proteza kyçe unikondilare. (Proteza e përbashkët e pjesshme) Osteotomia Tibiale e Lartë (Përshtatja e zonës mbajtëse të kyçit me kirurgji korrigjuese të kockave) Sëmundjet e shtyllës kurrizore, skolioza prekin njerëzit tek të rinjtë dhe adoleshentët dhe shkaktojnë probleme sociale dhe fiziologjike. Në klinikën tonë kryhen me sukses të gjitha llojet e operacioneve të skoliozës, operacioneve të thyerjeve traumatike të vertebrës (kurrizit) dhe operacioneve të frakturave kompresionuese të osteoporozës (resorbimit të kockave). Të gjitha sëmundjet që mund të shfaqen në periudhën e të porsalindurit dhe atë të foshnjërisë ndiqen dhe ekzaminohen me përpikëri dhe trajtimet e tyre aplikohen pa humbur kohë. Midis tyre; dislokime kongjenitale të ijeve, deformime kongjenitale të këmbës, deformime të lindura të ekstremiteteve (dora, bërryli, qafa, këmbët, krahët).

Në departamentin tonë të fiziologjisë sportive dhe kirurgjisë sportive, në dritën e këtyre kërkimeve kryhen si kërkimet mbi fiziologjinë sportive ashtu edhe trajtimi i sportistëve profesionistë dhe amatorë. Kirurgjia artroskopike e kyçeve është metoda më e zakonshme e trajtimit në këtë fushë dhe është një lloj operacioni që është efektiv në kthimin e pacientëve në aktivitetet e tyre të përditshme dhe rikthimin e shëndetit të tyre në një kohë të shkurtër dhe aplikohet me sukses në klinikën tonë. Pas artroskopisë, kur është e nevojshme, me programin e terapisë fizike të planifikuar së bashku me Klinikën e Fizikoterapisë dhe Rehabilitimit, sportistët i rikthehen aktiviteteve të tyre sportive dhe pacientët i kthehen jetës së përditshme pa problem.

Pacientët tanë shërbehen 24 orë në ditë duke përdorur të gjitha teknologjitë mjekësore të imazherisë dhe trajtimit në fushën e ortopedisë dhe traumatologjisë. Krahas diagnostikimit dhe trajtimit të pacientëve duke përdorur teknologjitë më të fundit mjekësore në klinikën tonë, kërkimet shkencore vazhdojnë në shumë fusha të ndryshme dhe rezultatet e këtyre studimeve aplikohen në diagnozë dhe trajtim, të prezantuara në konferenca mjekësore ndërkombëtare dhe kombëtare dhe të publikuara në ndërkombëtare. dhe revista shkencore kombëtare.