Departamenti i Stomatologjisë

Dhëmbët, mukoza e gojës, gjuha dhe indet përreth shqyrtohen në detaje me metoda ekzaminimi ndihmëse; Është klinika ku krijohet plani i duhur i trajtimit dhe i drejtohet specialiteteve përkatëse.

Klinika e diagnostikimit oral dhe radiologjisë është klinika ku bëhen ekzaminimet e para të pacientëve tanë. Dhëmbët, mukoza e gojës, gjuha dhe indet përreth shqyrtohen në detaje me metoda ekzaminimi ndihmëse; Është klinika ku krijohet plani i duhur i trajtimit dhe i drejtohet specialiteteve përkatëse.

Duke përdorur radiografinë panoramike dhe periapikale, sigurohet një diagnozë më e detajuar dhe më e saktë dhe bëhet planifikimi.

Një nga rëndësia e ekzaminimit të parë është të mësoni gjendjen aktuale shëndetësore të pacientit dhe sëmundjet kronike, nëse ka. Ekzaminohet nëse barnat e përdorura rregullisht nga pacienti dhe problemet shëndetësore nëse ka, do të shkaktojnë probleme gjatë trajtimeve dentare që do të aplikohen.

Llojet e radiografisë të përdorura në klinikën tonë

Radiografia panoramike

Është një metodë filmike në të cilën kthesat e dhëmbit të sipërm dhe të poshtëm dhe indet ngjitur mund të shfaqen në një film të vetëm dhe t’i japin mjekut informacion të përgjithshëm.

Radiografia periapikale

Janë filma të vegjël që japin imazhin më të afërt me madhësinë e saktë të dhëmbëve.

Radiografia Bite-Wing

Ato janë filma që përdoren veçanërisht për zbulimin e kariesit të formuar në ndërfaqet e dhëmbëve.

Radiografia e dorës së kyçit të dorës

Ato janë filma që përdoren për të përcaktuar moshën kockore të pacientëve pediatrikë në planifikimin e trajtimit ortodontik.

Radiografia cefalometrike

Të përdorura në planifikimin e trajtimit ortodontik, ato janë filma që tregojnë marrëdhënien e nofullës së poshtme dhe të sipërme dhe dhëmbëve me bazën e kafkës dhe indet e tjera.

Radiografia TMJ

Ato janë filma që përdoren për të zbuluar problemet që lidhen me lëvizjet e nyjeve temporomandibulare (nyjat e nofullës).

Tomografia volumetrike e dhëmbëve

Është një lloj tomografie që përdoret për rajonin e kokës dhe qafës.