Kirurgjia » Rastet më problematike dhe më të vështira të aplikimeve të Kirurgjisë së Përgjithshme janë padyshim kanceret. Në klinikën tonë, trajtimet e kancerit të stomakut, pankreasit, zorrës së trashë dhe mëlçisë kryhen duke marrë parasysh praktikën aktuale mjekësore. Në këtë kontekst, metoda laparoskopike (e mbyllur) aplikohet në mënyrë rutinore në kanceret e zorrës së trashë.

Në kanceret e tjera intra-abdominale, parimet e trajtimit adoptohen me një qasje inovative me ndihmën e pajisjeve më të avancuara teknologjike. Kanceri i gjirit është operacioni më i zakonshëm dhe rezultatet janë kryesisht të suksesshme. Duke mbajtur në plan të parë qasjet aktuale në trajtimin kirurgjik të kësaj sëmundjeje, në klinikën tonë aplikohet një qasje ku mbrohet gjoksi dhe minimalizohen ndërhyrjet e bëra nën sqetull.

Klinika jonë ofron shërbime në një nivel shkencor lider në qasjen ndaj strumës dhe kancerit të tiroides, të zakonshme në vendin tonë. Procedurat më të zakonshme të kirurgjisë së përgjithshme janë operacionet e hernies dhe fshikëzës së tëmthit. Këto aplikime kryhen në klinikën tonë me metodën laparoskopike (të mbyllur) dhe duke përdorur aparaturat më të fundit teknologjike.

Në njësinë tonë, e cila disponon të gjitha pajisjet e kërkuara nga operacioni urgjent, të gjitha llojet e shërbimeve ofrohen shpejt në nivel të lartë. Duke qenë se Klinika e Kirurgjisë së Përgjithshme adopton parimin e ofrimit të shërbimit me një qasje të përqendruar te pacienti, ajo ndjek edhe praktikat mjekësore moderne në ndërhyrjet jokirurgjikale. Në këtë kuadër, në klinikën tonë zbatohen me sukses si ndërhyrjet endoskopike, ashtu edhe ndjekjet jokirurgjikale.

Çfarë është proktologjia?

Proktologjia është shkenca që merret me sëmundjet e bregut (rajonit anal). Është nën titullin “Kirurgjia Kolorektale” në aplikimet e Kirurgjisë së Përgjithshme. Trajtimi i sëmundjeve të rajonit anal, të cilat janë ndër aplikimet e gjera të kirurgjisë së përgjithshme, kërkon përvojë për shkak të diversitetit të sëmundjeve dhe ndjeshmërisë së rajonit.

Cilat janë sëmundjet proktologjike?

 • Sëmundja hemorroide (Hemorroide)
 • Fisura anale
 • Fistula anale
 • Abscesi anal
 • Sinus pilonidal
 • Lythat anale
 • Stenoza anale (stenozë anale)
 • Pruriti Ani (kruajtje brektale)
 • Fistula Rektovaginale (Tuneli Midis Anusit dhe Vaginës)
 • Prolapsi rektal (prolapsi i thyerjes)
 • Rektocele (Hernia anale)
 • Kanceri anal

Kush është një proktolog?

Është emri që u jepet kirurgëve që janë veçanërisht të interesuar për sëmundjet e rajonit anal. Si në të gjitha fushat e kirurgjisë, puna specifike në terren (specifikimi) në sëmundjet e rajonit anal sjell përvojë dhe përvoja sjell sukses.

Informacione të përgjithshme për sëmundjet hemorroide

Hemorroidet (ose jastëkët e hemorroideve), të njohura edhe si hemorroide në popull, nuk janë sëmundje, ato janë struktura normale anatomike që përmbajnë rrjete vaskulare në trupin tonë dhe kanë funksione të rëndësishme si mbajtja e jashtëqitjes me gaz dhe parandalimi i rrjedhjes së jashtëqitjes. Për shkak të këtyre detyrave që kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në komoditetin e jetës, trajtimi duhet trajtuar me ndjeshmëri, veçanërisht kur vendoset për të hequr këto struktura me operacion, duhet treguar shumë më tepër kujdes.

Ndonjëherë mund të shfaqen ankesa si zgjatje-varje për shkak të sforcimit për shkak të kësaj strukture anatomike, gjakderdhje për shkak të shkatërrimit dhe grisjes së enëve të gjakut dhe situata aktuale quhet “sëmundje hemorroide”, jo hemorroide.

Hemorroidet ndahen në të brendshme dhe të jashtme sipas vendndodhjes së tyre në anus. Ankesa më e theksuar në sëmundjet hemorroidale të shkaktuara nga jastëkët hemorroide të vendosura jashtë anusit janë ënjtjet e dhimbshme që vijnë në dorën e pacientit dhe shkaktojnë vështirësi në uljen dhe lëvizjen. Kjo gjendje shpesh ndodh për shkak të mpiksjes së gjakut në qeskën hemorroidale dhe quhet “Tromboza hemorroide”. Sëmundja e brendshme hemorroide shkaktohet nga jastëkët hemorroide në pjesën e brendshme të anusit. Ankesat më të shpeshta te pacientët janë gjakderdhja pa dhimbje, me ngjyrë të kuqe të ndezur gjatë defekimit dhe formimi i zgjatjeve në rektum, i cili shprehet si “formim i gjirit”, të cilin pacienti e shtyn gjatë tualetit. Nëse në këtë fazë nuk merren masat e nevojshme, qelbi i varur nga rektumi nuk mund të futet nga pacienti në fazat e mëvonshme të sëmundjes, dhe rrjedhimisht, ankesave i shtohen rrjedhjet e jashtëqitjes – kruarja në rektum – problemet higjienike. .

Trajtimi kryhet sipas fazës së sëmundjes. Praktikat dietike, qasjet për parandalimin e kapsllëkut dhe trajtimi me ilaçe kanë aftësinë për të eliminuar plotësisht sëmundjen që në fazat e para. Këto aplikime duhet të vazhdojnë në faza të avancuara dhe edhe pas një operacioni të kryhet në rast nevoje.

Për shkak se rajoni anal është një zonë jashtëzakonisht e ndjeshme dhe e ndjeshme ndaj dhimbjes, trajtimi i sëmundjes hemorroide duhet të trajtohet me kujdes ekstrem. Nuk duhet harruar se një aplikim i gabuar që mund të kryhet me operacion mund të shkaktojë një sërë problemesh që do të kërkojnë aplikimin e operacioneve të tjera dhe mund të bëjnë që personi të vuajë për jetën.

Poliklinikës së Kardiologjisë » Departamenti i Zemrës

Shendete Per Ju